22 Nisan 2010 Perşembe

Eşcinsellik ve Biz (derindüşünce.org)

Enteresan bir kitap. İlgisini çekenler olursa buyursun. Kitabı okumadığım için katılıp katılamadığımı söyleyemiyorum...
ErkeG milletiz biz. Öyle kolay kolay ağlamayız. Karımıza, kızımıza yan bakanın gözünü oyarız ama “başkasının” kadınına da sarkıntılık ederiz. Maçlarda kaybeden takıma “bineriz”. Aşk bizim ağzımızda şiddet ile birleşir, kirlenir. “At, avrat, silah” deriz. Kadın’ı yani insan’ı şeyleştirerek, cisimleştirerek severiz. Kullanırız. At gibi. Silah gibi.

Küfürlerimiz, futbol sloganlarımız gibi gazete manşetlerimiz de böyledir. Yunan jetleri Türk hava sahasına girerse biz de “Atina’ya gireriz, Katina’yı öperiz!” (Günaydın, 1980′li yıllar)

Türkiye insanının cinsellik ile iyi değil arası. Bekâreti kanlı çarşafla ispat etmesinden fahişeye yapılan tecavüzü affeden kanunlarına kadar sapık bir ilişkimiz var bizim kendi cinselliğimizle. “Turist güzelse soyunsun” diyen turizm bakanı gördük. 14 şubat 1983′te Danıştay, ameliyat olarak cinsiyet değiştiren şarkıcı Bülent Ersoy’un hukuken erkek olduğuna ve dolayısıyla gazinolarda ancak erkek kıyafetiyle sahneye çıkabileceğine karar verdi.

Yani devletimizin zirvesine kadar bulaşmış bir tuhaflık söz konusu cinsellik hakkında.

Böyle sapık bir mercekten bakarak eşcinsellerin sapık olduğunu söylemek ne derecede inandırıcı? Son günlerde bazı islâmator köşe yazarları ağızlarından salyalar saçarak eşcinsellere hücum ediyor. Kimi uyanık(!) liberaller ise başörtüsü yasağı ile eşcinsellik arasında paralellik arıyor. Türkiye’nin fikir amigoları alışılagelmiş cehaletleri ile bir turnusol kağıdı savaşı daha başlattılar. Tencere dibin sapık, senin dibin benden sapık!

ALLAH’a çok şükür Derin Düşünce sayfaları verimli bir tartışmaya sahne oldu. Düşe kalka da olsa eşcinsel okurlarımızın yardımıyla konuyu biraz olsun “içeriden” anlama imkânı bulduk.

4 makale işaret fişeği görevi yaptı. 350′ye yakın yorum boyunca konuyu anlama ve anlaTma gayreti gösteren okurlarımıza teşekkür ediyoruz. Zorunlu Askerlik kitabından sonra böylece ikinci bir kitap daha okurlarımızın gayretiyle çıktı ortaya.

Site editörü olarak bu kitabı Türkiye’de yaşayan eşcinsellere adıyorum. İster değişmek isteyin, ister eşcinsel kalın hayatınızın kolay olmadığını biliyorum. Sizi seviyorum. ALLAH’tan hepinize sabır ve kolaylık diliyorum.

Mehmet Yılmaz
Derin Düşünce Sitesi Editörü

Linkler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder